Deixa un comentari

Categories i premis

Categories

APP’s

 • Campanyes o peces de publicitat per telèfons mòbils o tablets.
 • L’arxiu a presentar serà un vídeo on s’expliqui la campanya i es visualitzin les peces que la composin. La durada màxima haurà de ser 4 minuts i el format ha de ser un vídeo en .mp4 , enviant l’arxiu a través del següent formulari.

AUDIOVISUAL

 • Campanyes o peces audiovisuals que poden veure’s en cine, televisió o online.
 • Els anuncis han de tenir una durada màxima de 45 segons.
 • Les peces audiovisuals hauran de ser presentades en format .mp4 enviant l’arxiu a través del següent formulari.

CAMPANYES INTEGRALS

Totes aquelles peces que estiguin basades en una gran idea. I a partir d’ella es desprenen una quantitat de peces que donen magnitud al missatge, integrant els continguts per aconseguir una major eficàcia del missatge.

Campanyes o peces de publicitat per:

 1. Websites i minisites (productes de consum i serveis): Peces de comunicació online. Es consideren websites o minisites aquelles peces de comunicació on l’usuari hi accedeix de forma voluntària teclejant una direcció URL o fent un clic en una acció de comunicació, independentment de la seva mida, complexitat o volum de continguts.
 2. Accions de comunicació (productes de consum i serveis): Peces de comunicació online. Es considera que una peça és una acció de comunicació quan el seu objectiu és arribar a l’usuari en qualsevol àmbit de la xarxa ja sigui per la WWW, per el correu electrònic, utilitzant una altra aplicació o per missatgeria instantània.
 3. Campanyes online (productes de consum i serveis): Conjunt de peces del mateix o diferent format però pertanyent a una mateixa campanya.

Les peces publicitàries de branded content, que tenen com objectiu generar continguts que permetin connectar a una marca amb el consumidor. Idees pensades, no per vendre productes o serveis, sinó per transmetre valors, emocions, formes de pensament i elements, capaços de generar una connexió amb la marca.

L’arxiu a presentar dependrà del tipus de peces que contingui la campanya. Els arxius audiovisuals tindran una durada màxima de 45 segons i el format ha de ser un vídeo en .mp4 , els arxius gràfics s’han de presentar en mida a3, format jpeg/jpg, resolució de 300 ppp , enviant tots els arxius a través del següent formulari

COMUNICACIÓ EN SALUT (HEALTHCARE)

 • A aquesta categoria s’admeten des d’anuncis de productes de consum, com aliments beneficiosos per la salut (amb ingredients afegits o eliminats com la llet sense lactosa o amb omega 3) fins productes farmacèutics (ja siguin amb recepta o sense recepta). També, anuncis de difusió de missatges de salut per institucions públiques o privades.
 • Els arxius a presentar poden ser vídeos en format .mp4 o peces gràfiques en format .jpg a 300ppp. Els arxius s’envien a través del següent formulari

CASE STUDY

 • Peça audiovisual que resumeix totes les parts d’una campanya, des de la recepció delBrief, el contrabrief, la conceptualització i els girs creatius, la implementació i després, el més important els resultats.
 • El arxiu a presentar serà un vídeo que expliqui la campanya i es visualitzin les campanyes que la composen. La duració màxima haurà de ser de 4 minuts i el format ha de ser un vídeo en .mp4, enviant el arxiu a través del següent formulari

GRÀFICA

 • Campanyes o peces de publicitat a diaris, revistes o butlletins.
 • Campanyes o peces de publicitat exterior (tanques, cartells, anuncis, pantalles, lones, ròtuls en vehicles, mupis, marquesines,…)
 • Els anuncis gràfics hauran de ser presentats en mida a3, format jpeg/jpg, resolució de 300 ppp , enviant els arxius a través del següent formulari

RÀDIO

 • Campanyes o peces de publicitat per ràdio.
 • Els anuncis han de tenir una durada màxima de 60 segons.
 • Les falques han de ser presentades en format .mp3 o .wav enviant l’arxiu a través del següent formulari.

VIDEO CONCEPTE

 • El vídeo concepte es una peca audiovisual que recull el concepte creatiu des del qual partirà qualsevol campanya de publicitat. Normalment es realitza amb imatges i escenes de pel·lícules, de videoclips, series o curtmetratges, doncs no va al client final. ES una peça ideal per exprimir la creativitat i potenciar la capacitat per dir molt en un únic concepte (USP).
 • El arxiu a presentar serà un vídeo en que s’expliqui la campanya i es visualitzin les peces que la composen. La duració màxima haurà de ser de 4 minuts i el format ha de ser un vídeo en .mp4,enviant el arxiu a traves del següent formulari.

Categories especials

PREMI VALORS HUMANS CEU (UNIVERISTAT ABAT OLIBA CEU)

 • La participació pot ser individual o en grup.
 • En aquesta categoria participen totes aquelles peces de qualsevol de les categories anteriors el missatge o el contingut de les quals reflecteixi els valors humans, sempre i quan el autor sigui una única persona.
 • Presentar-se a aquesta categoria no impedeix presentar-se a qualsevol altre amb la mateixa peça o campanya.
 • No hi ha limitacions de format o duració. Les peces s’enviaran mitjançant el següent formulari.

CREATIVITAT EN 24 HORES

 • A aquesta categoria es treballa a partir d’un briefing d’anunciant real.
 • La participació és per parelles.
 • Cada equip de 2 persones haurà de presentar la seva proposta en el format que s’especifiqui al briefing, que es penjarà al web dracnovell.com dilluns 18 de novembre a les 10h.
 • La proposta s’enviarà abans de les 10h de dimarts 19 de novembre a través del següent formulari.

GRANDPRIX COMPLOT

 • Totes les peces o campanyes presentades a qualsevol categoria del festival (excepte Creativitat en 24 hores) entren directament a aquest GrandPrix.
 • Un cop decidits els Ors de cada categoria, entre tots ells, es selecciona un sol guanyador, que aconsegueix un curs a escollir a l’escola Complot.

 

Premis

Per a cada categoria hi ha 3 premis:

Drac d’Or

Trofeu i Diploma d’Honor

Drac de Plata

Trofeu i Diploma d’Honor

Drac de Bronze

Trofeu i Diploma d’Honor

 

Premis Especials

 

Premi Creativitat en 24 Hores

Es premiarà la millor proposta creativa, realitzada en 24 hores, a partir d’un briefing sobre productes de consum o serveis.

Grandprix Complot

Es premiarà al millor or de totes les categories amb un curs a l’escola Complot.

La inscripció al Drac Novell suposa l’acceptació de les normes, bases i reglaments del festival i Jurat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: